2017. január 20., péntek

5 lenyűgöző szépségű kastély - PINTEK#5


Mint már megszokhattátok péntekenként egy Pinterest inspirálta posztot olvashattok, ezúttal gyönyörű kastélyokról. Az a helyzet, hogy rajongok a kastélyokért, várakért, palotákért, egyszerűen teljesen lenyűgöznek. 


Szeretem, hogy olyan monumentálisak, romantikusak, és rejtélyesek.
Minden várnak megvan a maga története. Talán ezért is szeretem annyira Skóciát, - holott még sosem jártam ott - a rengeteg ódon kastély miatt, aminek otthont ad ez a mesebeli ország.


Természetesen az első kastély itt található, ami nem más mint az Eilean Donan-i vár. Különlegessége, hogy egy szigeten épült, és kizárólag gyalogosan lehet megközelíteni egy hatalmas kőhídon keresztül. Olyan gyönyörűséges, és titokzatos. Nagyon szeretném egyszer élőben is megcsodálni!A második kastély Hollandiában található, Kasteel de Haar névre keresztelték. Ez az ország legnagyobb kastélya, több mint 150 szoba található ebben a neogótikus építészeti remekműben, ezen kívül tartozik hozzá több másik épület is, melyeket hidak kötnek össze. A kert is igazán impozáns, tele van szökőkutakkal, formára nyírt sövényekkel és csobokókkal. Szívesen eltévednék itt egyszer. Na persze azért szórnék magam után morzsákat... :DA harmadik a Guaita Erőd, ami valójában egy erődítmény, ahogy a nevéből is kitűnik. Olaszországban bukkanhatunk rá, a Guaita hegycsúcson. A vár a XI. században épült, akkoriban még börtönként szolgált, mára San Marino jelképévé vált.A negyedik a Neuschwanstein kastély, a nevéből sejthető, hogy egy bajorországi község, Schwangau ad otthont ennek a szépséges építménynek. Érdekesség, hogy a kastélyon belül sajnos nem engedélyezett a fényképezés, mégis Németország egyik legtöbbet fotózott épülete. A várat II. Lajos, Bajorország királya építette, mellyel gyerekkori vágya teljesülhetett.És végül egy Dél-Csehországi festői szépségű kastélyt szeretnék bemutatni, nevezetesen a Hlubokát. Eleinte magántulajdont képezett, és a windsori kastély mintájára alakították át neogótikus épületegyüttesé 1840 és 1871 között. A tulajdonos, Adolf Schwarzenberg a nácik elől menekült külföldre, és mivel nem tért vissza, végül állami tulajdonba került.
Hihetetlen, hogy mennyi káprázatos kastély van a világon, és ez csak egy pár a sok közül. Nektek melyik volt a kedvencetek?Itt is követhetsz:

Facebook
Instagram

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése