2017. január 20., péntek

5 lenyűgöző szépségű kastély - PINTEK#5


Mint már megszokhattátok péntekenként egy Pinterest inspirálta posztot olvashattok, ezúttal gyönyörű kastélyokról. Az a helyzet, hogy rajongok a kastélyokért, várakért, palotákért, egyszerűen teljesen lenyűgöznek. 


Szeretem, hogy olyan monumentálisak, romantikusak, és rejtélyesek.
Minden várnak megvan a maga története. Talán ezért is szeretem annyira Skóciát, - holott még sosem jártam ott - a rengeteg ódon kastély miatt, aminek otthont ad ez a mesebeli ország.


Természetesen az első kastély itt található, ami nem más mint az Eilean Donan-i vár. Különlegessége, hogy egy szigeten épült, és kizárólag gyalogosan lehet megközelíteni egy hatalmas kőhídon keresztül. Olyan gyönyörűséges, és titokzatos. Nagyon szeretném egyszer élőben is megcsodálni!



A második kastély Hollandiában található, Kasteel de Haar névre keresztelték. Ez az ország legnagyobb kastélya, több mint 150 szoba található ebben a neogótikus építészeti remekműben, ezen kívül tartozik hozzá több másik épület is, melyeket hidak kötnek össze. A kert is igazán impozáns, tele van szökőkutakkal, formára nyírt sövényekkel és csobokókkal. Szívesen eltévednék itt egyszer. Na persze azért szórnék magam után morzsákat... :D



A harmadik a Guaita Erőd, ami valójában egy erődítmény, ahogy a nevéből is kitűnik. Olaszországban bukkanhatunk rá, a Guaita hegycsúcson. A vár a XI. században épült, akkoriban még börtönként szolgált, mára San Marino jelképévé vált.



A negyedik a Neuschwanstein kastély, a nevéből sejthető, hogy egy bajorországi község, Schwangau ad otthont ennek a szépséges építménynek. Érdekesség, hogy a kastélyon belül sajnos nem engedélyezett a fényképezés, mégis Németország egyik legtöbbet fotózott épülete. A várat II. Lajos, Bajorország királya építette, mellyel gyerekkori vágya teljesülhetett.



És végül egy Dél-Csehországi festői szépségű kastélyt szeretnék bemutatni, nevezetesen a Hlubokát. Eleinte magántulajdont képezett, és a windsori kastély mintájára alakították át neogótikus épületegyüttesé 1840 és 1871 között. A tulajdonos, Adolf Schwarzenberg a nácik elől menekült külföldre, és mivel nem tért vissza, végül állami tulajdonba került.




Hihetetlen, hogy mennyi káprázatos kastély van a világon, és ez csak egy pár a sok közül. Nektek melyik volt a kedvencetek?



Itt is követhetsz:

Facebook
Instagram





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése