2017. április 27., csütörtök

5 dolog, ami anyaként teljesen más értelmet nyert számomra

Mióta mami lettem, rájöttem, hogy egyes dolgok, amik addig teljesen megszokottak voltak, azok mára egyáltalán nem megszokottak. Sőt. Ez egyik délután fogalmazódott meg így bennem, miután bezárkóztam a mosdóba egy hatalmas vigyor közepette, hálákat adván, hogy most lesz öt darab nyugodt percem, egyedül. 
Aztán tovább gondolkoztam, és rádöbbentem, hogy még van pár dolog, ami más értelmet nyert, mióta anya lettem.


CSEND

Úgy szeretem a csendet, olyan nyugtató, elnyúlok a kanapén és pihizek egy kicsit.

Jaj ne, csönd van! Valami rosszat sejtek...Mi a csodát csinál már megint! Te jó ég, teszed le azt de rögtön!


REGGELI

Felébredek szép nyugodtan, fekszem még egy kicsit, megcsinálom a reggelit, leülök az asztalhoz egy újsággal, miközben a kávémat kortyolgatom, a legnagyobb békében.

AMI!! AAAMI!! - Erre kelek reggel, így hív a kisfiam - pelus csere, felöltözés. Alig várom, hogy megihassam végre az életmentő kávémat, közben villámgyorsan megcsinálom a reggelit, mire már leülnék, kiderül, még kell a ketchup, nem jó az a tányér,túl forró a virsli, másik szívószál kell, hol a nénos autó, az összes autó kell, miért dobtam ki a szalvétát, az még kell, hozzak még sonkát, elfogyott a víz...és mire a reggeli galoppozás véget ér a konyha és az asztal között, a kicsi pont akkor zendít rá.MOSDÓ

Gyorsan elszaladok mosdóba, aztán rohanok is vissza ahhoz, amit csináltam.

Na végre, egy kis nyugi, ezt el sem hiszem! Köszönöm Uram, hogy van zár a mosdó ajtón! AAAMI!!!!AMI!!! (dörömbölés az ajtón)


FILMEZÉS

Leülök és szépen végig nézem a filmet egy nagy adag popcorn kíséretében.

A filmet elkezdem alvás időben, és ha szerencsém van, még aznap este éjfélig sikerül végig nézni, legalább nyolc részletben. LEFEKVÉS

Huh, de elrepült az idő, már tíz óra! Na most már ideje ágyba bújni.

Mi? Még csak tíz óra? Akkor még van három szabad óránk! Ezaz!!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése