2016. december 15., csütörtök

Babaváró: 10+1 tipp



Összegyűjtöttem pár tippet, a teljesség igénye nélkül, ami nekem bevált erre az időszakra, hátha másnak is hasznos lesz :)



1. Hányinger, émelygés: Nekem sokszor az éhségtől is hányingerem volt, de nem kívántam az ételt, ilyenkor jól jött pár szem ropi vagy keksz.

2. Gyomorsav: Nekem a natúr pirítós, és a hideg tej bevált, illetve próbálj meg nem enni már 2-3 órával lefekvést előtt. A csípős ételeket jobb kerülni.


3. Terhesvitamin: Nekem a Dr. Czeizelt ajánlotta az orvos. Nem lett tőle óriás bébim, viszont olyan nagy a kapszula és érdes, hogy alig bírtam lenyelni, többször viszont láttam sajnos...ha ezt választod, érdemes félben lenyelni.



4. Betegség: Megfázásra nekem a mézes borsmenta tea csodákat tett! Viszont lázra mindenképpen kell lázcsillapító. Én bevallom orrcseppet is használtam, amikor nagyon kellett.


5. Olvasnivaló: Én sajnos a terhesség alatt csak terhesség-szülés témakörben olvastam, mondván hogy most itt tartok. Csak az a helyzet, miután megszületik a baba már kicsit nehezebb lesz olvasgatni, és a -miért nem alszik a baba?!- kérdésekre a választ kutatni. Szerintem érdemes több könyvet is elolvasni a témában, mindegyikben lesznek olyan részek, amit butaságnak fogsz tartani, de hát azért ne öntsük ki a gyereket a fürdő vízzel együtt.

6. Tudom hogy nehéz megállni, de fórumokat nem feltétlenül szerencsés olvasgatni, mert egy köhintésről is úgy tudnak írni, hogy lehetőleg már másnap írhatod a végrendeleted...

7. New Born pelust nem érdemes beraktározni sok százat előre, mert általában 2-4 hét alatt kinövik a bébik, akár csak az 56-os ruhákat.

8. Érdemes úgy tárolni a ruhákat, hogy bodyik, mindenféle méret, rugik mindenféle méret...stb. mert nagyon gyorsan nőnek, és ha elrakod a nagyobbakat előfordulhat, hogy kinövi a baba mire előszednéd.

9. Orszi-porszit mindenképpen szerezz be, még most! Én nem tettem, aztán egyik nap hajnali 4 óta vártam, hogy kinyisson végre a DM..





10. Babakocsiból szerintem érdemes olyat venni, amihez van már eleve hordozó meg sportülés is. Így egységes lesz, és kombinálható lesz a vázra. Még fontos szempont, hogy könnyű legyen, egyszerűen csukható, és bolygókerekű. Továbbá nekem nagyon bejött a sajátunknál, hogy lehet vele egy helyben is rugózni, illetve a karja állíthatós.


+1. Ahogy mondani szokták, a terhesség nem betegség, szóval ne hagyd el magad, légy csinos mami! :)


Itt is követhetsz:

Facebook
Instagram




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése