2017. március 27., hétfő

10 hely, amit látnom kell


Mindenkinek vannak olyan helyek a bakancslistáján, amit mindenképpen szeretne látni az élete során. A mostani bejegyzésben összegyűjtöttem tízet a teljesség igénye nélkül. De jelenleg azt hiszem ez lenne az a bizonyos top 10 ebben a kategóriában. :)

1. Louvre


Párizshoz már volt szerencsém kisebb koromban, de sajnos nem sokra emlékszem. Azonban majd ha megyünk legközelebb, a Louvre-t mindenképpen körbe akarom pásztázni, akár egy egész napot is rászánnék, bár egyesek szerint az is kevés a bebarangolására. Elképesztően híres műalkotások találhatóak ott, mint például a Mona Lisa, vagy egy szoborfej a Húsvét-szigetekről. De bepillantást nyerhetünk még a francia uralkodók tróntermébe, és láthatunk lélegzetelállító koronázási ékszereket is. Egyszóval: Must-see!


2. Orsay múzeum


Még szintén Párizsban időzve a Louvre után semmiképpen sem hagynám ki az Orsay múzeumot, ami egyszerűen lenyűgöző lehet! Megtekinthetjük többek között Cézanne, Monet, Renoir, és Van Gogh híres munkáit, és még sok más impresszionalista alkotást.


3. Rózsaszín Lagúna


Ez a hely Mexicóban, a Yucatan-félszigeten, Las Coloradasban található, aminek az a különlegessége, hogy kék helyett a víz színe teljes egészében rózsaszínben pompázik a benne lévő élőlények miatt. Szinte hihetetlen, egyszer el kell jutnom, hogy hihessek a saját szememnek, és tudjam, hogy nem csak a photoshop legújabb áldozata voltam!


4. Egy tulipánmező


Mivel a kedvenc virágom a tulipán, nagyon klassz lenne egyszer egy hatalmas tulipánmező közepén fotózkodni. 


5. Holt-tenger


Ez a tenger Izraelben található, ami arról nevezetes, hogy tömérdek mennyiségű sót tartalmaz, ami miatt nem tudsz elsüllyedni benne, hanem lebegsz a víz felszínén. És persze káprázatosan szép. 


6. Eilean Donan-i vár


Valami megmagyarázhatatlan vágyat érzek Skócia iránt, annyira vonz, olyan titokzatos helynek tűnik! Ha majd eljutok oda, mindenképpen szeretnék annyi várat és kastélyt megnézni, amennyit csak bírok! De az Eilean Donan-i vár lenne az első. Nem láttam még ahhoz foghatót képekről. 


7. Loch Ness


Ha már egyszer Skóciában járok, a híres tavat sem hagynám ki semmi pénzért! Ha szerencsém lesz, még a szörnyet is megpillanthatom...


8. National Gallery 


Angliában már többször is voltam, de egyszer sem sikerült a híres National Gallery múzeumba keverednem. Ami a legjobban izgatja a fantáziámat az természetesen az óriás dinoszaurus csontvázak! 


9. Buckingham-palota belülről


Ahogy az a kastélyos posztomból is kitűnt, odavagyok a palotákért, állítólag II. Erzsébet londoni rezidenciája igazán pazar látvány. Jó lenne egyszer megszemlélni belülről is. 


10. Parlament belülről


Bármilyen hihetetlen, de én még nem jártam a Parlamentben, de nagyon szeretnék már eljutni. Sokak szerint páratlan építészeti remekmű. 

Ezeket a helyeket nagyon szeretném meglátogatni majd egyszer, mindegyik más-másért fontos számomra. Ti hova mennétek el legszívesebben?

Képek forrása: Pixabay



Itt is követhetsz:
Facebook
Instagram



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése