2017. március 22., szerda

Kedvenc romantikus könyveim


Egy kedves barátnőmnek kölcsönadtam a Párválasztó kötetet, amiről írtam is már korábban, aztán megkért, hogy írjak össze még pár romantikus könyvet, amit szívesen ajánlanék. Gondoltam, hogy Veletek is megosztom a listát, hátha kedvet kaptok valamelyikhez. :)


Én személy szerint rendkívüli módon szeretek olvasni, szeretem, ahogy egy könyv magával tud ragadni, ahogy megszűnik a külvilág, a táj, a szereplők, és a történet pedig egyszer csak megelevenedik előttem, és onnantól részesévé válok a regénynek. 

Persze nem csak romantikus könyveket olvasok, de nem tagadom, hogy a 18. században játszódó regények a gyengéim. Egyedül azt sajnálom, hogy ezeket a könyveket nagyjából két nap alatt elolvasom, aztán meg bosszankodok, hogy nem időzhetek tovább a szereplőkkel, akiket megszerettem. 

Na de akkor lássuk a kedvenceimet! Mi mással is kezdhetném Austen rajongóként, mint az ő könyveivel? :)

Jane Austen szinte minden könyvét szeretem, de ha sorrendet kéne felállítanom a kedvenceimből, nagyjából így nézne:

  • Meggyőző érvek -erről már szintén írtam
  • Büszkeség és Balítélet 
  • Értelem és érzelem -ezt kétszer is elolvastam 
  • Emma
  • Mansfieldi kastély
  • Klastrom titka - ez volt az első Austen könyvem
  • Wattson család története
  • Szerelem és barátság 


Az utolsó kettő kevésbé ismert, kisebb regény, levélregény, de szórakoztatóak voltak, nekem tetszettek. 

Akkor most jöjjenek az Austen folytatások:








  • Julia Barett: Önteltség és önámítás - Ez a Büszkeség és balítélet folytatása, ez is jó volt, bár hozzá kell tennem, hogy nem túl eredeti.
  • Joan Aiken: Jane Fairfax - Hát ez nagyon tetszett, aki olvasta az Emmát az tudja, ki Jane Fairfax. A regény az ő szemszögéből meséli el a történéseket!
  • Joan Aiken: Visszatérés a Mansfieldi kastélyba - Itt is hasonló a történet az eredeti regényhez, de nagyon üdítő, szerettem olvasni.
  • Julia Barett: A harmadik nővér - Aki nem más, mint Margarett, Marianne és Elinor vadóc kishúga az Értelem és érzelemből. 

Ezek közül is mindegyik szerethető, azért nem olyanok, mint egy Austen regény, de abszolút méltó folytatások!

Csak hogy ne szakadjunk el olyan gyorsan kedvenc írónőmtől:




Syrie James:
  • Jane Austen naplója
  • Charlotte Bronte titkos naplója

Ezek fantasztikusan jók, az írónők élete alapján készült, nagyon romantikus, megható, sírós könyvek. 


Gárdonyi Géza: Ábel és Eszter
Érdekes könyv, picit szomorú, keserédes.

Georgette Heyer: Francia négyes 
Nagyon mulatságos, igazi romantikus vígjáték!





Louisa May Alcott:
  • Kisasszonyok 
  • Jó feleségek
Hihetetlenül bájos könyvek, nagyon szerettem olvasni! Ráadásul négy nővérről szól, és mi is négyen vagyunk lányok tesók. :) (Ez folytatásos regény, tehát nem két különböző sztori)





A következő könyvet a napokban kaptam a barátnőmtől, és nagyjából két nap alatt elolvastam, - gyerekek mellett :D - annyira tetszett! Ez nem más mint Julianne Donaldson Edenbrooke című regénye. Ez is az 1800-as években játszódik, érződik, hogy az írónő nem korabeli, kicsit dinamikusabb, szokatlanabb de engem teljesen elvarázsolt! Alig várom, hogy megkaparinthassam az irónő másik regényét! 

Csak hogy a modern kor se maradjon ki:

Katie Fjord: Tökéletes ajánlat 

Na ezért is odavagyok, nagyon-nagyon tetszett! Több könyvet is olvastam már az írónőtől, de eddig ez a legjobb. Volt ami kifejezetten nem tetszett tőle, de alapjában vége jó kis könyvek! 



Természetesen Kiera Cass hercegnős Párválasztóját sem hagyhatom ki a sorból, de erről már egy külön bejegyzés is született, mint említettem. 



Nos, ennyi lett volna a mai könyvajánló, remélem hozzám hasonló romantikus lelkek találnak majd benne olyat, amit szívesen olvasnának. 

Ha olvastátok valamelyiket, írjátok meg kommentben a véleményeteket, nagyon kíváncsi vagyok!



Itt is követhetsz:
Facebook
Instagram








1 megjegyzés:

  1. Sports gambling has been legal in Ohio since December 2021 however has yet to start out|to begin}. Campaigners have long argued that the UK’s gambling legal guidelines are in dire need of an overhaul, with fast technological advancements rendering them outdated inside a 솔카지노 sector that yielded £5.4bn final year. Brand Spotlight presents useful, valuable info from select sponsors on these pages. You’ll be required to wager the bonus a minimum of|no less than} forty instances before requesting a withdrawal. Top iGaming software program suppliers, together with Betsoft, Booming Games, Belatra Games, and more, come together at Bitstarz, creating one of the most exciting gaming libraries.

    VálaszTörlés