2017. március 12., vasárnap

Van élet a Bogyó és Babócán túl - Vidám Mesék


Nem tudom, hogy létezik-e még olyan gyerkőc, aki nem ismerné Bartos Erika Bogyó és Babócáját. Állítólag töretlen népszerűségnek örvend mind a mai napig a kicsik körében, igazi kis hírességgé váltak a mesefigurák. De néha azért jól esik mást is olvasni a szülőknek.


Mielőtt megszülettek volna a fiaink, sokat vigyáztam mások gyerekeire, engem akkor hozott össze a sors a csigafiú és katicalány meséjével, és bevallom, hogy nekem is megtetszett az egyszerűsége, olyan kis bájos, habár a srácoknak még nem vettünk a kötetből, de nem gondolom, hogy megússzuk.



Első "óvatosan lapozós" könyvnek azonban én mindenképpen a Vidám Meséket szerettem volna, gyermekkorom nagy kedvencét! Szerintem sokan ismeritek, annyira klasszikus és időtlen. Jelenleg már a 22. kiadásnál tart a könyv, ami már önmagában is egy pozitív visszajelzés. Én nagyon szerettem kicsiként, és amikor a nagyobbik fiúnk megkapta, nosztalgikus érzések ragadtak magával lapozgatás közben, és egyből újra végig is olvastam a könyvet. Kíváncsi voltam, hogy most felnőtt fejjel hogyan vélekedek róla, megváltozik-e a könyvről alkotott képem. 



Szerencsére ugyanolyan elbűvölőnek és tanulságosnak találtam most is a meséket, mint kislányként, szóval nem csalódtam egyáltalán! Az külön tetszik benne, hogy minden résznek van tanulsága, tele van szépen megrajzolt képekkel, és nem ilyen kis bugyuta, mint egyes mesék. Vannak benne hosszabb és rövidebb történetek is, így jó esély van rá, hogy az örökmozgó sajtkukacok is végig tudnak hallgatni belőle párat egy helyben. A mesék állatokról szólnak főként, de néhány gyerek is szerepet kapott egy-egy részben.


Nálunk a Nagyfiú nem rég múlt 1,5 éves, már tanulgatja egy ideje, hogy hogyan kell szépen lapozgatni az ilyen vékony lapu könyveket, és úgy vettem észre, neki is nagyon tetszik, szereti nézegetni, kérdezgeti a benne szereplő állatok nevét, kéri, hogy olvassuk el belőle ezt vagy az a mesét. Szerintem idősebb korában is szeretni fogja, amikor már ellehet vele beszélgetni egy-egy történet tanulságáról.


A könyv hivatalos ajánlója

Szerencsés egybeesés, ha a grafikus író is egyben, és egyik kezével ír, a másikkal rajzol. Ez Szutyejev esetében majdnem szó szerint így van. "Amikor kigondolom a meséket, mindig a jobb kezemben tartom a tollat, a balban pedig a ceruzát vagy az ecsetet. Ez így nagyon kényelmes: a jobb kéz írja a mesét, ezalatt a bal vidám képeket rajzol." Szutyejev kedves, rövid, vidám és tanulságos meséi, mulatságos figurái közkedveltek a gyerekek körében.

A tartalomjegyzék



Olvasás közben találkozhatunk bölcs medvével, aki segít megoldani egy konfliktust az erdőben, megtudhatjuk, hogy milyen hangot adnak ki az állatok a ház körül, valamint az is kiderül, hogy milyen sok szép szín alkotja a kakasok tollát, sőt, ki is színezhetnek egyet, ha van kedvük.

Mindent összevetve, szerintem ez egy nagyon szuper kis könyv, felnőttek számára is élvezetes az olvasása, és biztos vagyok benne, hogy sok gyereknek is nagy kedvence lehet.

Ha felkeltette az érdeklődésedet Szutyejev Vidám Mesék című könyve, a linkre kattintva megrendelheted.



Itt is követhetsz:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése