2016. december 21., szerda

Csokis mézeskalács recept





Ha karácsony, akkor mézeskalács! Íme egy nagyon egyszerű, mégis kicsit különlegesebb mézeskalács recept. Nagyon finom, omlós, kipróbált recept. Csoki kedvelők előnyben! :)





Hozzávalók
 
Tésztához
  • 55 dkg liszt
  • 30 dkg Rama
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg méz
  • 4 dkg kakaó
  • 1kk szódabikarbóna
  • 1/2 csomag mézeskalács fűszerkeverék

Mázhoz

  • 1 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • kevés citromlé

Elkészítés


A lisztet a kakaóval, és a szódabikarbónával elkeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint. Ezután a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk. Ha megvagyunk, hagyjuk három órán át pihenni a tésztát, majd ismét gyúrjuk át. A kész tésztát nyújtsuk ki kb. 3cm vastagra, és máris lehet szaggatni mindenféle jópofa formával.


Előmelegített sütőben 180-200 fokon süssük nagyjából 5-6 percig.

A díszítéshez a fehérjét kemény habbá verjük, a porcukrot kanalanként adjuk hozzá, összesen nagyjából 10 percig kell elektromos habverővel keverni, majd a végén adjunk hozzá egy kevés citromlevet, ettől lesz szép fényes a máz.



Itt is követhetsz:

Facebook
Instagram


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése