Ha karácsony, akkor mézeskalács! Íme egy nagyon egyszerű, mégis kicsit különlegesebb mézeskalács recept. Nagyon finom, omlós, kipróbált recept. Csoki kedvelők előnyben! :)
Hozzávalók
Tésztához
Mázhoz
Elkészítés
A lisztet a kakaóval, és a szódabikarbónával elkeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint. Ezután a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk. Ha megvagyunk, hagyjuk három órán át pihenni a tésztát, majd ismét gyúrjuk át. A kész tésztát nyújtsuk ki kb. 3cm vastagra, és máris lehet szaggatni mindenféle jópofa formával.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon süssük nagyjából 5-6 percig.
- 55 dkg liszt
- 30 dkg Rama
- 2 tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg méz
- 4 dkg kakaó
- 1kk szódabikarbóna
- 1/2 csomag mézeskalács fűszerkeverék
Mázhoz
- 1 db tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- kevés citromlé
Elkészítés
A lisztet a kakaóval, és a szódabikarbónával elkeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint. Ezután a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk. Ha megvagyunk, hagyjuk három órán át pihenni a tésztát, majd ismét gyúrjuk át. A kész tésztát nyújtsuk ki kb. 3cm vastagra, és máris lehet szaggatni mindenféle jópofa formával.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon süssük nagyjából 5-6 percig.
A díszítéshez a fehérjét kemény habbá verjük, a porcukrot kanalanként adjuk hozzá, összesen nagyjából 10 percig kell elektromos habverővel keverni, majd a végén adjunk hozzá egy kevés citromlevet, ettől lesz szép fényes a máz.
Itt is követhetsz:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése