2016. december 27., kedd

Kenyérsütés otthon




Nem tudom, veletek előfordult-e már, hogy már csak pár szelet kenyér volt otthon, ami bizonyosan el fog fogyni vacsorára, a boltba elfelejtettél elmenni, és másnap természetesen munkaszüneti nap, az az, minden zárva.

Na ilyenkor jut eszembe, hogy még anno nászajándékba kaptunk egy kenyérsütő gépet, amit elvileg pofonegyszerű használni, csak be kell dobálni a hozzávalókat, és pár óra elteltével kész is az illatos és ropogós saját készítésű pékárunk.






Így elhatároztam, ha már így jártam, hogy nem vettem kenyeret, akkor ideje az évek óta porosodó gépet beizzítani és alkotni valami finomat. Neki is láttam, de sajnos a használati utasítást sehol sem találtam otthon. Ekkor hívtam segítségül az internet kimeríthetetlen tárházát, és rá is találtam egy oldalra, ami szinte az összes kenyérsütőgép leírását tartalmazza. Szerencsére megtaláltam közte azt is, ami nekem kellett, így neki is láthattam.

A gép előnye, hogy tényleg végtelenül egyszerű, 5-10perc előkészületet igényel csak, és nagyjából bármilyen ízű kenyeret ellehet vele készíteni. Én a legegyszerűbb recepttel kezdtem, ami így néz ki:

Normál program

  • 300ml víz vagy tej
  • 1-1/2 ek margarin vagy vaj
  • 1tk só
  • 1tk cukor
  • 540gr 550-es liszt
  • 1csomag szárított élesztő

Fontos, hogy a hozzávalókat mindig sorrendben kell adagolni a gépbe ahhoz, hogy jó legyen a kenyér. Miután bepakolásztuk a hozzávalókat, és elindítottuk, már csak 3 óra türelemre van szükség, és készen is vagyunk! További hasznos funkció, hogy időzítőt is belehet állítani rajta. Tehát ha este belerakod a gépbe és beállítod, hogy hány órára süsse ki, reggel, mikor felkel a család apraja nagyja, már készen is lesz az aranybarna, meleg kenyér.


Ha a te konyhádban is porosodik egy eddig díszként funkcionált kenyérsütőgép, itt az ideje, hogy süss vele valami finomságot! Ha már nincs meg a használati utasítás, sebaj, itt biztosan megtalálod a géped márkájához tartozó leírást.



Itt is követhetsz:

Facebook
Instagram


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése