2017. január 23., hétfő

12 dolog, amit jó lett volna tudni az esküvőm előtt- könyvajánló



Nagyon szeretem Gary Chapman könyveit, amiket eddig olvastam mindegyik nagyon hasznos, olvasmányos és érdekfeszítő, ráadásul tele van valós életből vett tanulságos és frappáns példákkal. Most a 12 dolog, amit jó lett volna tudni az esküvőm előtt című könyvét szeretném bemutatni és ajánlani az esküvő előtt állóknak, de a már házaspárok számára is rendkívül hasznos kis könyv.




Mint korábban említettem, a könyv nagyon olvasmányos, ha valaki nekilát, szerintem egy ültő helyben el tudja olvasni, ráadásul nem is olyan hosszú. Bár a legjobb, ha ketten együtt olvasod a pároddal.

A könyv tizenkét fejezetből áll, ami a Chapman által összeállított 12 pontot taglalja és fejti ki. Ami még külön tetszik benne, hogy ez egy ilyen megbeszélős könyv, ami azt jelenti, hogy minden egyes fejezet végén találunk egy beszéljük meg részt, ami segíthet a pároknak feldolgozni és a gyakorlatba ültetni az olvasottakat.

Az író a saját házasságának a kezdeti szakain keresztül mutatja be az olvasónak, hogy milyen nehézségekkel, és konfliktusokkal kellett szembenézniük és megoldást találni azokra, hogy egyre jobban megismerjék egymást és ezáltal egyre boldogabb, kiegyensúlyozott életet tudjanak élni együtt, nem pedig csak egymás mellett.


A 12 pont pedig, amit felsorol a szerző, a következő:

  1. Hogy a szerelem nem elég biztos alap a házassághoz
  2. Hogy a szerelemnek két szakasza van
  3. Hogy sok igazság van a mondásban, miszerint nem esik az alma messze a fájától
  4. Hogy a személyiség alapvetően meghatározza a viselkedést
  5. Hogy a nézeteltérések veszekedés nélkül is megoldhatóak
  6. Hogy a bocsánatkérés az erő jele
  7. Hogy a megbocsájtás nem érzés, hanem döntés kérdése
  8. Hogy a vécé nem tisztul meg magától
  9. Hogy a pénzügyek kezelését előre meg kell terveznünk
  10. Hogy a kölcsönös szexuális beteljesedés nem jön létre magától
  11. Hogy az egész családba házasodom be
  12. Hogy a spiritualitás nem egyenlő a templomba járással
Úgy gondolom, hogy nagyon fontos felkészülni a házasságra, és képezni magunkat, hogy sikeresek tudjunk lenni ezen a területen. Sajnos rengeteg házasság zátonyra fut, és válással végződik, pedig senki nem úgy kezdi, hogy x év múlva majd úgy is elfog válni. A házasság egy óriási munkaterület, amin igenis dolgozni kell, hogy működjön. Egyetlen házasság sem lesz jó magától, azért tenni kell, méghozzá minden egyes nap.

Egyáltalán nem gondolom, hogy egy könyv elolvasása mindent megváltoztat, viszont az olvasottak tudnak segítséget nyújtani abban az esetben, ha tényleg alkalmazzuk a benne foglaltakat és őszintén szeretnénk tenni azért, hogy egy boldog életet tudjunk leélni a társunkkal, akit választottunk.

Gary Chapman több évtizede működik házassági tanácsadóként és nyújt segítséget rengeteg párnak ezen a területen. Ha felkeltette a könyv az érdeklődésedet, ezen a linken tudod megrendelni.



Ez is érdekelhet: Konzervatív, mégis káprázatos - menyasszony divat  A házasság védelmében


Itt is követhetsz:

Facebook
Instagram






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése