2016. december 12., hétfő

Hercegnő regény-A Párválasztó



Egy délután, mikor a férjemet vártam, beszaladtam a munkahelye közelében lévő könyvesboltba. Ez az egyik kedvenc helyem a földön, néha arról ábrándozok, hogy véletlen bezárnak oda estére és lesz egybe kerek nyolc, vagy akár tíz órám is róni a sorokat és jobbnál jobb könyveket felfedezni magamnak! Ilyen varázslatos helyeken mindig megszűnik az idő. Így történt ez azon a délutánon is, amikor rátaláltam a máig legkedvesebb romantikus regénysorozatomra, aminek egyetlen szépséghibája, hogy nem én írtam.


Szóval miközben jöttem-mentem a boltban, egyszer csak megakadt a szemem egy gyönyörűséges könyvborítón az egyik polc tetején. Egy vörös hajú lány volt rajta, hatalmas, meseszép estélyi ruhában. Azonnal rávetettem magam, hogy megszemlélhessem közelebbről is.


A történet teljesen elvarázsolt! Adott a szőke herceg, egy királyság, egy sereg hercegnő jelölt, romantika és természetesen mindezek velejárója: tiarák, és csodaszép ruhaköltemények, szóval minden, ami egy királylányos sztoriba kell. A történet a ma oly népszerű utópia, antiutópia-kinek mi-környezetben játszódik. A 4. Világháború után vagyunk, Amerikában, vagyis Illéában, ami immáron királyság.

A szőke hercegnek, Maxonnak, feleség kell, amit egy hatalmas médiafelhajtás közepette kell megtalálnia a nép leányai közül, ez a párválasztó. A társadalom kasztokra van osztva aszerint, hogy mivel foglalkozik az illető. Minél magasabb a szám, annál szegényebb a birtokosa. Főhősnőnk ötös, ami tekintve, hogy nyolc kaszt van, nem túl előnyös pozíció. Miután a lányok átesnek az első rostán, a 32 szerencsés kiválasztott a palotába utazik, hogy elnyerje Maxon herceg szívet, és ezzel elkezdődik a kaland.


A Párválasztó története emlékeztet az Éhezők viadalára -véres részek tömkelege nélkül - és a Nagy Ő című műsorra, vagy még inkább Eszter történetére a Bibliából, mintha ezekből lenne összegyúrva. Nekem elmondhatatlanul tetszett, eddig háromszor olvastam el a kötetet. Kellően izgalmas, romantikus és megható. Aki szereti a romantikus, hercegnős regényeket, azoknak tökéletes választás délutáni kikapcsolódás gyanánt. Hiába a könyv vastagsága, én pár óra alatt kivégeztem az első részt, a másodikat következő nap, a befejező részre viszont várnom kellett kerek hat hónapot, ami egy örökkévalóságnak tűnt, de nem csalódtam a befejezésében! Viszont! Van ennek a sorozatnak egy folytatása, ami a hercegi pár utódairól szól, az annyira nem tetszett, meg sem közelíti az első három kötetet. A kiegészítő novellák viszont szintén szórakoztatóak.




A valóságba kedves férjem hátamon való kopogtatása rángatott vissza, miután hiába hívogatott. Olvasás közben néha előfordul, hogy alkalmi süket leszek...

Ha szeretnéd te is elolvasni Kiera Cass lebilincselő regénysorozatát, a könyveket itt tudod beszerezni.


Ez is érdekelhet: Kedvenc Jane Austen regényem 10 illemszabály, amit nem árt, ha ismersz


Itt is követhetsz:

Facebook
Instagram


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése